At Yaylası’nda yıkım başladı

At Yaylası’nda yıkım başladı At Yaylası’nda yıkım başladı
A- A+
Reklam

Türkiye’de sadece Bolu’da olan yayla sorunu devam ediyor. Düzce, Trabzon ve Rize gibi illerde yöre halkı yaylalarında istediği gibi kullanımını sürdürürken, Bolu Halkına yaylalarındaki baskı devam ediyor.

Bolu’da her köyün kendisine ait dedelerden gelen bir yaylacılık anlayışı, yaylalarda da her köylüye ait kadimden gelen bahçe ve yaylacılık mirasını kullanmasına izin verilmezken, köyle hiçbir bağı olmayan kişilerin yaptıkları evler ise görmezden geliniyor.

Yaylacılık kültürünü sürdürmek için kadimden gelen bahçe ve evlerinin etrafını çevirerek; hem hayvanlarını otlatan hem de çiftçilik yapan Bolu köylüsünün karşısında bugün yine Jandarma destekli yıkım için gelen ekipler vardı.

At Yaylası bölgesinde vatandaşlar tarafından geçtiğimiz 1 yıl içerisinde tel içerisine alındığı tespit edilen 13 noktaya görevliler müdahale etti. Jandarmanın güvenlik önlemi aldığı yıkım çalışmalarında, vatandaşlar tarafından telle çevrilen yeşil alanlara kepçe yardımıyla yıkıldı. 

Paşaköy, Civril, Kızılağıl, Kılıçarslan, Kürkçüler, Karamanlı ve Ağaççılar Köyleri'nin yaylası olan At Yaylası'nda bazı arazilerin telle çevrildiğinin tespit edilmesi üzerine yetkililer harekete geçti. Vatandaşların atalarında kaldığı alanları telle çevirmeye devam etmesi üzerine, jandarmadan destek alan ekipler At Yaylası'na çıktı. Bolu Valiliği'nin talimatıyla İl Jandarma Komutanlığı yaylada güvenlik önlemi alırken, Tarım ve Orman İl Müdürlüğü'ne bağlı ekipler yanlarında getirdikleri kepçe yardımıyla tel içerisine alınan noktalara müdahale etti. Belirlenen 13 noktaya müdahale eden ekipler, yayla alanında kontrollerin yaz aylarında sıklaştırılarak devam edileceğini belirtti.

Zenginleri Valilik ne zaman görecek?

Bolu Halkının ata mirası olarak geleneksel yaylacılık kültürüne sahip çıkmak adına köyde herkesçe bilinen bahçelerini telle çevirmelerine göz yummayan Bolu Valiliği, çoğu muhtarlar tarafından satıldığı iddia edilen yerlere o köyle hiçbir bağlantısı olmayan zenginlerin kaçak evlerini ne zaman göreceği ise merak konusu oldu.

Yorum yazın

Yorum yazmalısınız
İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Manşet haberler